Support Controlepost-app

Op deze pagina vind je handige tips en nieuws over het gebruik van de controlepost app. 

14 maart: nieuwe versie VMT en controlepost-app

De update van 14 maart is uitgevoerd. Een belangrijke wijziging is dat u eerst de groepen goedkeurt voordat ze in het tijdschema komen. De startnummers worden pas toegekend als u het examen op "wacht op beoordelen zet".  

De nieuwe apps zijn ook beschikbaar in voor IOS en Android. Belangrijkste aanpassingen in de app zijn:

  • er is een knop "niet gezien" toegevoegd
  • De app gaat direct naar het volgende startnummer als je op opslaan klikt

Lees meer over de update

Vaak gestelde vragen

Tijdens de inschrijvingen voor het examen

Ik heb de scholen uitgenodigd om leerlingen in te voeren, maar de scholen geven aan dat ze niet kunnen inschrijven. Wat gaat er fout?

Om in te kunnen schrijven moet het examen op status "Inschrijven mogelijk" staan. Check of het examen nog op status "concept " staat.

Tijdens het examen

Er is een controlepost niet komen opdagen wat nu?

Als je geen vervanging kunt vinden voor deze controlepost, doe je niets. Deze controlepost wordt niet meegenomen in de beoordeling. Dit heeft verder geen invloed op het resultaat van de leerlingen. Uiteraard moeten er voldoende controleposten overblijven om een goede uitslag te kunnen waarborgen (minimaal 6).

Controlepost app

Als ik mijn koppelcode probeer in te voeren sluit de app steeds af. Wat gaat er mis?

Dit gebeurt als je geen internetverbinding hebt. Check je internetverbinding en probeer het opnieuw. Je hebt alleen een internet verbinding nodig bij het instellen van de koppelcode voorafgaand aan de beoordelingen en bij synchronisatie na de beoordelingen.

Ik heb een fout gemaakt bij een beoordeling. Hoe kan ik dat aanpassen?

Je kunt naar het nummer gaan waar je een fout hebt gemaakt en de beoordeling verwijderen via het prullebak icoontje onderin het scherm. Je kunt de beoordeling daarna opnieuw opslaan.