Doe mee

Elk jaar dragen duizenden mensen hun steentje bij om ervoor te zorgen dat het VVN praktisch Verkeersexamen georganiseerd kan worden.

Zin om te helpen?

Op veel plekken wordt het examen georganiseerd door de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Zij onderhouden het contact met de scholen, ze maken een goede route, en zoeken ouders en andere vrijwilligers die langs de route willen staan om de leerlingen te beoordelen. Op de dag zelf leiden ze alles in goede banen zodat de leerlingen kunnen laten zien dat ze zich veilig in het verkeer kunnen bewegen.

Doe mee als controlepost voor het praktisch Verkeersexamen

Vind jij het leuk om te helpen bij het VVN praktisch Verkeersexamen op de school van jouw kind? Zet je je organisatietalent graag in voor het het organiseren van het examen in jouw woonplaats? Of lijkt het je leuk om een ochtend of middag een controlepost langs de examenroute te bemannen? Meld je dan aan. Hulp is altijd welkom. Wij brengen je graag in contact met de mensen in jouw buurt.

Zelf een praktisch Verkeersexamen organiseren?

Wordt er op de school van jouw kinderen of in jouw gemeente nog geen praktisch Verkeersexamen georganiseerd en vind je het belangrijk dat dit er wel komt? Neem dan ook contact met ons op. Wij helpen je graag op weg om het examen met anderen te organiseren.

Kom in actie met de gratis toolkit

Met onze handige gratis toolkit heb je alles bij elkaar om deze belangrijke mijlpaal voor kinderen op een goede manier te organiseren. 

De hesjes worden uitgedeeld bij het startpunt.

Kinderen rijden zelfstandig een route

"Waar ik het meest trots op ben? Alle scholen in onze gemeente doen mee met het VVN Verkeersexamen. Op die dag fietsen honderden kinderen in de oranje hesjes door de straten en ouders helpen mee op de controleposten. Dat krijgt ons team toch mooi voor elkaar. Na afloop stappen deze kinderen weer een stukje zelfverzekerder op de fiets. Mooi toch?"

VVN Controlepost-app

Voor de controleposten bij het VVN praktisch Verkeersexamen hebben we de controlepost-app. Met deze handige app wordt het beoordelen van de vaardigheden van de kinderen en het verzamelen van de resultaten een stuk makkelijker.

screenshot van de controlepost-app

Verkeersouder worden

Verkeer verdient een vaste plek in het basisonderwijs. Leerkrachten nemen de verkeerslessen voor hun rekening, maar komen vaak niet toe aan praktijklessen op school. Daarom zijn VVN Verkeersouders onmisbaar op school!

  • Zij organiseren projecten om kinderen te leren veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Denk aan het project Veilig op de Fiets of de Zichtbaarheidsactie.
  • Zij zetten acties op touw om andere ouders, leerkrachten en leerlingen bewust te maken van verkeersveiligheid, zoals Op voeten en fietsen naar school.
  • Zij kennen de loop- en fietsroutes die de meeste kinderen nemen en beoordelen deze door met een 'verkeersveilig oog' te kijken of kinderen veilig zelfstandig naar school kunnen komen.
Verkeersoouders helpen kinderen met oversteken

Verkeersveilige omgeving van school

Wil je meer weten over hoe Veilig Verkeer Nederland kan helpen bij het stimuleren van een veilige schoolomgeving? Met tips en een enquĂȘte richten ons op bewustwording en gedragsverandering.

Veilige schoolomgeving