Doe mee

Zin om te helpen?

Elk jaar dragen duizenden mensen hun steentje bij om ervoor te zorgen dat het VVN praktisch Verkeersexamen georganiseerd kan worden.

Op veel plekken wordt het examen georganiseerd door de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Zij onderhouden het contact met de scholen, ze maken een goede route, en zoeken ouders en andere vrijwilligers die langs de route willen staan om de leerlingen te beoordelen. Op de dag zelf leiden ze alles in goede banen zodat de leerlingen kunnen laten zien dat ze zich veilig in het verkeer kunnen bewegen.

Controlepost VVN praktisch Verkeersexamen

Vind jij het leuk om te helpen bij het VVN Verkeersexamen op de school van jouw kind? Zet je je organisatietalent graag in voor het het organiseren van het praktisch verkeersexamen in jouw woonplaats? Of lijkt het je leuk om een ochtend of middag een controlepost langs de examenroute te bemannen? Meld je dan aan. Hulp is altijd welkom. Wij brengen je gaag in contact met de mensen in jouw buurt.

Zelf een praktisch Verkeersexamen organiseren?

Wordt er op de school van jouw kinderen of in jouw gemeente nog geen praktisch Verkeersexamen georganiseerd en vind je het belangrijk dat dit er wel komt? Neem dan ook contact met ons op. Wij helpen je graag op weg om het examen met anderen te organiseren. 

Kom in actie met de gratis toolkit

Met onze handige gratis toolkit heb je alles bij elkaar om deze belangrijke mijlpaal voor kinderen op een goede manier te organiseren. 

Vrijwilliger VVN praktisch Verkeersexamen

"Waar ik het meest trots op ben? Alle scholen in onze gemeente doen mee met het VVN Verkeersexamen. Op die dag fietsen honderden kinderen in de oranje hesjes door de straten en ouders helpen mee op de controleposten. Dat krijgt ons team toch mooi voor elkaar. Na afloop stappen deze kinderen weer een stukje zelfverzekerder op de fiets. Mooi toch?"

VVN Verkeersouder worden

Verkeer verdient een vaste plek in het basisonderwijs. Leerkrachten nemen de verkeerslessen voor hun rekening, maar komen vaak niet toe aan praktijklessen op school. Daarom zijn VVN Verkeersouders onmisbaar op school!

VVN Verkeersouders zijn onmisbaar op school

  • Zij organiseren projecten om kinderen te leren veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Denk aan het project Veilig op de Fiets of de Zichtbaarheidsactie.
  • Zij zetten acties op touw om andere ouders, leerkrachten en leerlingen bewust te maken van verkeersveiligheid, zoals Op voeten en fietsen naar school.
  • Zij kennen de loop- en fietsroutes die de meeste kinderen nemen en beoordelen deze door met een 'verkeersveilig oog' te kijken of kinderen veilig zelfstandig naar school kunnen komen.

Meld je aan op Verkeersouders.nl