Controlepost-app

Voor de controleposten bij het VVN praktisch Verkeersexamen hebben we iets nieuws: de controlepost-app. Deze handige app maakt het beoordelen van de vaardigheden van de kinderen en het verzamelen van de resultaten een stuk makkelijker.

LET OP, deze app kan alleen door een organisator van het praktisch verkeersexamen gekoppeld worden aan het examen. Wil je als vrijwilliger een controlepost-app doe dit dan in overleg met de organisator
Bekijk hoe de controlepost werkt

Hoe het werkt

  1. Je nodigt de deelnemende scholen uit via een afgeschermde website, de Verkeersexamen Management Tool. Scholen voeren hier zelf de namen van de leerlingen in.
  2. Je maakt de route en geeft in de route aan waar de controleposten komen.
  3. De mensen die de controleposten bemannen, gebruiken de controlepost-app. Zij zien voor hun controlepost waar ze op moeten letten. In de app geven ze aan hoe de leerlingen scoren.
  4. Alle scores worden automatisch bij elkaar opgeteld, dus de uitslag is snel bekend.

Voor het gebruik van de Verkeersexamen Management Tool en de score app zijn een handleiding en instructiefilmpjes beschikbaar.

Voordelen

De controlepost-app maakt het werk op de controleposten makkelijker. Na afloop heb je snel alle resultaten verzameld, dus het scheelt veel nakijkwerk. Bijkomend voordeel is dat Veilig Verkeer Nederland veel informatie kan verzamelen. We zien bijvoorbeeld welke situaties en handelingen kinderen nog lastig vinden. Deze informatie kunnen we gebruiken bij het ontwikkelen van onze verkeerslessen. Uiteraard wordt deze informatie geanonimiseerd opgeslagen; persoonsgebonden gegevens worden niet opgeslagen.

Meteen beginnen?

Om in te loggen in de Verkeersexamen Management Tool krijg je - op aanvraag- een account. Vul hier het aanvraagformulier in. Hieronder vind je links naar de handleiding en het instructiefilmpje.

Controlepost-app

Wil je weten hoe de controlepost-app precies werkt? We hebben een aantal handige links voor je op een rijtje gezet.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je kunt ook kijken bij de veel gestelde vragen of jouw vraag erbij staat.