Oefenen voor het VVN praktisch Verkeersexamen met de Examen-app

Als ouder maak je écht kilometers met je kind. Daarom kun je je zoon of dochter ook prima helpen bij de voorbereiding op het VVN praktisch Verkeersexamen.

Met de Examen-app krijgt je kind een stap-voor-stap voorbereiding op het VVN praktisch Verkeersexamen. Je kind kan de onderdelen helemaal zelf doorlopen, maar het is natuurlijk ook leuk om het samen te doen. Er zijn drie doe-opdrachten die je samen met je kind uitvoert. Je gaat bijvoorbeeld samen de examenroute oefenen. Zo verschijnt je kind straks zelfverzekerd aan de start van het examen!

Hoe werkt de app?

  • In vier weken tijd helpt de app je kind op weg naar het examen.
  • Coach Daan neemt je kind mee langs de belangrijkste onderdelen van het examen. Er worden instructiefilmpjes getoond, vragen gesteld en tips gegeven. Daan reageert interactief: het voelt als een echt chatgesprek met Daan. 
  • Je kind kan opdrachten bewaren op een to do-lijst om ze later te doen.
  • Er zijn drie doe-opdrachten om samen met een volwassene te doen. Zo oefent je kind dus online, maar ook in de praktijk. 
Daan met helm

Stippel een leuke route uit.

En fiets deze route dan samen.

Ben je leerkracht?

Kinderen kunnen thuis oefenen voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Maar je kan dit in de klas natuurlijk wel stimuleren. Je kan de app in de klas introduceren bij de kinderen en, bijvoorbeeld via Parro of Whatsapp, bij ouders. Verder is het goed om regelmatig in de klas te vragen hoe het gaat met de voorbereiding.