Herexamen

Deze week is het Nationaal VVN Verkeersexamen gestart met het theoretisch Verkeersexamen. Veel scholen zijn druk met het examen en ook al het herexamen. Wij adviseren om het examen met de leerling die het niet gehaald heeft door te nemen, zodat duidelijk is waar nog aandacht aan besteed moet worden. Maak je geen zorgen het herexamen is sowieso beschikbaar tot 19 juli 2024.

Het herexamen bestaat uit 25 vragen. Voor scholen die het digitale examen hebben afgenomen is het herexamen ook direct beschikbaar via dezelfde link in Basispoort.

Herexamen voor leerlingen die het schriftelijk examen gemaakt hebben

Leerlingen die bij de schriftelijke versie van het examen minder dan 16 vragen goed hadden, kunnen ook een herexamen maken. Dit herexamen is enkel digitaal beschikbaar. De link naar het digitale herexamen staat vanaf 25 maart tot 19 juli op een afgeschermde pagina voor leerkrachten.  De algemene inloggegevens hiervoor staan in de Handleiding Verkeersexamen 2024. Log in via de inlogknop rechts bovenin dit scherm.

De uitslag van het herexamen komt na de laatste vraag op het scherm te staan. Deze gegevens worden niet opgeslagen. De leerling of leerkracht moet deze uitslag dus zelf noteren.