Examen-app

Oefenen voor het VVN praktisch Verkeersexamen

Als ouder maak je écht kilometers met je kind. Daarom kun je je zoon of dochter ook prima helpen bij de voorbereiding op het praktisch Verkeersexamen.

Met de examen-app krijgt je kind een stap-voor-stap voorbereiding op het praktisch Verkeersexamen. Je kind kan de onderdelen helemaal zelf doorlopen, maar het is natuurlijk ook leuk om het samen te doen. Er zijn drie doe-opdrachten die je samen met je kind uitvoert. Je gaat bijvoorbeeld samen de examenroute oefenen. Zo verschijnt je kind straks zelfverzekerd aan de start van het examen!

Direct naar de examen-app

Hoe werkt de app?

Coach Daan examenapp
  • In vier weken tijd helpt de app je kind op weg naar het examen.
  • Coach Daan neemt je kind mee langs de belangrijkste onderdelen van het praktisch Verkeersexamen. Er worden instructiefilmpjes getoond, vragen gesteld en tips gegeven. Daan reageert interactief: het voelt als een echt chatgesprek met Daan. 
  • Je kind kan opdrachten bewaren op een to do-lijst om ze later te doen.
  • Er zijn drie doe-opdrachten om samen met een volwassene te doen. Zo oefent je kind dus online, maar ook in de praktijk. 
Ouder en kind oefenen voor het praktisch verkeersexamen

Ben je leerkracht?

Kinderen kunnen thuis oefenen voor het praktisch Verkeersexamen. Maar je kan dit in de klas natuurlijk wel stimuleren. Je kan de app in de klas introduceren bij de kinderen en, bijvoorbeeld via Parro of Whatsapp, bij ouders. Verder is het goed om regelmatig in de klas te vragen hoe het gaat met de voorbereiding. 

Download de informatie voor leerkrachten