Licenties koppelen aan Basispoort

Bekijk het filmpje of doorloop de volgende stappen: 

  1. Log in op Basispoort.nl als ICT-coördinator.
  2. Open een nieuw tabblad en ga naar licentieportaal.vvn.nl en klik daar op 'Inloggen'. Je bent nu in Licentiebeheer. 
  3. Dit is Stap 1: scholenoverzicht. Je ziet een overizcht van de scholen waarvan je de licenties kunt beheren. Klik daar op 'Lesmethoden'. 
  4. Je komt dan in Stap 2: lesmethodenoverzicht. Hier kun je groepen (klassen) en/of gebruikers (leerlingen) toekennen. Als je een groep toekent, wordt de leerkracht ook automatisch gekoppeld. 
  5. a) Als je op 'Groepen toekennen' klikt, kom je in Stap 3: Groepen toekennen aan lesmethode. Groepen ken je toe door de gewenste groepen aan te vinken. 
    b) Als je op 'Gebruikers toekennen' klikt, kom je in Stap 3: Gebruikers toekennen aan lesmethode. Zoek in het zoekveld de juiste leerlingen klik vervolgen op 'Toevoegen'. De leerkracht wordt via deze manier niet automatisch gekoppeld, dus die moet je ook koppelen.
  6. Ga terug naar Stap 2 om te controleren of alles goed is ingevoerd. Zo ja, dan kun je uitloggen.  

Problemen?

Let op: het is belangrijk dat je in Basispoort VVN toestemming hebt gegeven om de gegevens te koppelen. Dit doe je door bij uitgevers het vinkje bij VVN aan te zetten.

Lukt het niet om in het licentie portaal te komen of komt er alleen wit scherm?

  • check of u als ict coordinator bent ingelogd bij basispoort
  • Wit scherm: probeer een andere browser, zorg dat de browsercache geleegd is (ctlr-F5) en/of zorg dat u niet via een extranet verbinding contact maakt met het licentieportaal 

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.