VVN en het basisonderwijs

Goede verkeerseducatie vergroot de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van kinderen. De verkeerservaring die ze op deze leeftijd opdoen, is letterlijk van levensbelang. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland al meer dan 85 jaar het VVN Verkeersexamen.

Verkeerslessen basisonderwijs

Naast het Verkeersexamen ontwikkelt Veilig Verkeer Nederland verkeerslessen voor kinderen in het basisonderwijs:

VVN Verkeersmethode

Met de VVN Verkeersmethode heeft je school de garantie van kwalitatief en actueel lesmateriaal voor groep 1 tot en met 8. Onze methode is helemaal van nu. Je daagt je leerlingen echt uit met afwisselende opdrachten in onze verkeersbladen met het digitale lesmateriaal. Met de situatiebouwer in Google Streetview toon je heel eenvoudig de plaatselijke situatie op het digibord. En natuurlijk sluit het lesmateriaal helemaal aan op het VVN Verkeersexamen. Bovendien is het heel gemakkelijk werken, want in Basispoort staan onze lesmaterialen al voor je klaar.

Is de VVN Verkeersmethode ook iets voor jouw school? Een prima keuze, want:

  • de school heeft alles in huis voor uitdagende en eigentijdse verkeerslessen in groep 1 tot en met 8;
  • leerkrachten hebben de verkeersles met ons materiaal in een handomdraai voorbereid;
  • de school krijgt een abonnement op werkboeken én via Basispoort vindt de leerkracht het hele schooljaar alle digitale materialen op één plek.

Meer informatie over de  VVN Verkeersmethode

VVN Verkeersouders

Het VVN Verkeersouderlidmaatschap geeft toegang tot praktische verkeersprojecten op school. Hierdoor leren kinderen zich veiliger gedragen in het verkeer en worden ouders zich bewuster van hun voorbeeldfunctie. En er is structureel aandacht voor een verkeersveilige schoolomgeving. Op de website verkeersouders.nl lees je alles over het verkeersouderlidmaatschap, de activiteiten van verkeersouders en kun je je aanmelden als VVN Verkeersouder.

Meer over verkeersouders

Op de fiets? Even niets...

illustratie les Op de fiets even niets

Leerlingen gaan in deze uitdagende verkeersles actief aan de slag met het onderwerp afleiding door mobieltjes op de fiets. Zien, leren en ervaren is het motto van de les. Het resultaat: leerlingen worden zich bewust van de risico's van bellen, gamen en Whatsappen in het verkeer.

Meer over Op de fiets? Even niets...

Van 8 naar 1

Na elke zomervakantie stappen veel brugklassers op de fiets, op weg naar hun nieuwe school. Een nieuwe route en onbekende, soms gevaarlijke, verkeerssituaties. Met Van 8 naar 1 ga je na de vakantie goed voorbereid naar je nieuwe school!

Meer over Van 8 naar 1

Beat the Street

Beat the Street is de verkeersles in Virtual Reality van Veilig Verkeer Nederland en Samsung. Het is alsof je je als fietser écht in het verkeer bevindt. Op deze manier leren de leerlingen spelenderwijs hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Superleuk om te doen tijdens de verkeersles!

Meer over Beat the Street

Blijf uit de dode hoek!

Veilig op Weg is het lesprogramma voor groep 7 en 8 waarin je op een leuke manier leert omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Je ervaart zelf wat een chauffeur ziet (en vooral wat hij niet ziet!).

Meer over Veilig op Weg