VVN en het basisonderwijs

Goede verkeerseducatie vergroot de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van kinderen. De verkeerservaring die ze op deze leeftijd opdoen, is letterlijk van levensbelang. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland al zo'n 90 jaar het VVN Verkeersexamen.

Verkeerslessen basisonderwijs

Naast het Verkeersexamen ontwikkelt Veilig Verkeer Nederland verkeerslessen voor kinderen in het basisonderwijs:

VVN Verkeersmethode

Met de VVN Verkeersmethode heeft je school de garantie van kwalitatief en actueel lesmateriaal. In groep 1 t/m 3 geef je thematische verkeerslessen via het digibord, voor groep 4 t/m 8 is digitale verwerking met leerlingsoftware beschikbaar. De lessen maak je heel herkenbaar met de situatiemaker: in Google Streetview toon je heel eenvoudig de plaatselijke verkeerssituatie op het digibord. En natuurlijk sluit het lesmateriaal helemaal aan op het VVN Verkeersexamen. Bovendien is het heel gemakkelijk werken, want in Basispoort staan onze lesmaterialen al voor je klaar.

Is de VVN Verkeersmethode ook iets voor jouw school? Een prima keuze, want:

  • de school heeft alles in huis voor uitdagende en eigentijdse verkeerslessen in groep 1 tot en met 8;
  • leerkrachten hebben de verkeersles met ons materiaal in een handomdraai voorbereid;
  • de school krijgt een digitale- of werkboeklicentie én via Basispoort vindt de leerkracht het hele schooljaar alle digitale materialen op één plek.

Meer informatie over de  VVN Verkeersmethode

VVN Verkeersouders

Als VVN Verkeersouder help je de school van je kind(eren) met alles wat met het verkeer te maken heeft. Je helpt de leerkrachten om, samen met andere ouders, meer tijd en aandacht te kunnen besteden aan praktische verkeerslessen en de verkeersveiligheid in de schoolomgeving. 

Meer over VVN Verkeersouders

Praktische Verkeersprojecten

Eén tot drie keer per jaar een verkeersproject met álle kinderen op je school. Kies zelf welk project je wilt doen. Makkelijk uit te voeren voor leerkracht of (verkeers)ouder, dus het kost nauwelijks extra werk. Plus: je hebt toegang tot het online VVN Verkeersspel. 

Meer over de praktische verkeersprojecten

Doe meer met MONO

In vijf leuke, korte lessen van 15 minuten ontdekken leerlingen van groep 7 en 8 dat MONO fietsen zorgt voor minder stress: the joy of missing out! Ze leren over hun eigen fietsgedrag met mobiel, de MONO-norm, de werking van aandacht en hoe ze zelf makkelijk MONO kunnen fietsen. 

Meer over Doe meer met MONO

Van 8 naar 1

Na elke zomervakantie stappen veel brugklassers op de fiets, op weg naar hun nieuwe school. Een nieuwe route en onbekende, soms gevaarlijke, verkeerssituaties. Met Van 8 naar 1 ga je na de vakantie goed voorbereid naar je nieuwe school!

Meer over Van 8 naar 1

Blijf uit de dode hoek!

Veilig op Weg is het lesprogramma voor groep 7 en 8 waarin je op een leuke manier leert omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Je ervaart zelf wat een chauffeur ziet (en vooral wat hij niet ziet!).

Meer over Veilig op Weg