VVN Verkeersexamenquiz

Doe de VVN Verkeersexamenquiz met de klas.

VVN-examenquiz

De VVN Verkeersexamenquiz is een digibordapplicatie om klassikaal het VVN Verkeersexamen voor te bereiden. De quiz bestaat uit drie rondes. Elke ronde bevat tien vragen in de vorm van stellingen die waar of niet waar zijn. De quiz is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 en is tijdelijk beschikbaar.

Start de quiz

Hoe zet je de VVN Verkeersexamenquiz in?

  1. Geef elk kind twee kaartjes. Een kaartje met daarop ‘waar’ en een kaartje met daarop ‘niet waar’. Deze kaartjes kun je zelf maken, maar je kunt ze ook rechts op deze pagina downloaden. 
  2. Kies een ronde om te spelen.
  3. Laat de kinderen bij elke vraag één van de twee kaartjes omhoog houden.
  4. De kinderen die het goed hebben, mogen verder spelen. De kinderen die het fout hebben, vallen af. 
  5. Na tien vragen zijn er één of meerdere winnaars. 

Tip 1: Begin met de VVN Verkeersexamenquiz drie weken voor het VVN Verkeersexamen en speel elke week een ronde. 

Tip 2: De quizvragen kunnen ook gebruikt worden voor het spel 'Petje op, petje af'. De kaartjes worden dan vervangen door petjes. Petje op betekent 'waar' en petje af betekent 'niet waar'. Alle leerlingen gaan staan. Hebben ze een antwoord fout, dan moeten ze gaan zitten. Wie het langst blijft staan, is de winnaar. 

Tip 3: Maak er een kleine competitie van. Wie is rondewinnaar en wie scoort het best na twee en na drie rondes?

Hoe werkt de VVN Verkeersexamenquiz?

Open de quiz op het digibord en start de quiz. Je komt dan op het welkomstscherm. Vervolgens klik je op de blauwe pijl om verder te gaan. Je bent nu op het scherm met de drie rondes: 

  • Naar het zwembad (ronde 1)
  • Naar de stad (ronde 2)
  • Naar het park (ronde 3) 

Kies een willekeurige ronde en klik op ‘start’. De eerste vraag wordt getoond en de teller gaat lopen. Voor elke vraag is twintig seconden bedenktijd. Als je op één van de antwoorden of op ‘toon antwoord’ klikt, volgt het juiste antwoord met daarbij een korte toelichting op het antwoord. Daarna kun je op de pijl klikken voor de volgende vraag. Na tien vragen volgt een eindscherm met een uitspraak van het karakter Sem Safety en de verwijzing naar de VVN Verkeersexamenapp waarmee de kinderen samen met hun ouders thuis verder kunnen oefenen voor het VVN Verkeersexamen. 

Systeemeisen

Je hebt voor de VVN Examenquiz een internet verbinding nodig. Deze digibordapplicatie is geschikt voor de nieuwste versie van Edge, Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox.